Bivirkninger af vægttab kosttilskud (slankepiller)

slankepiller til menneskerBivirkninger med vægttab piller kan variere afhængigt af den type stof du tager, og hvordan stoffet virker. Stimulanser-type piller gerne phentermin kan føre til søvnløshed, forhøjet blodtryk, hurtig puls, rastløshed, pillemisbrug og misbrug, og abstinenssymptomer. Lægemidler, som interfererer med fedtabsorption, såsom orlistat (Alli), kan føre til olieagtig spotting, gas og blød afføring. Kost piller, der påvirker neurotransmittere i hjernen, såsom Belviq (Lorcaserin) eller Contrave (bupropion og naltrexon) kan forbindes med hovedpine, kvalme og opkastning, forstoppelse, mundtørhed og svimmelhed.

Mange stimulerende-type vægttab medicin som phentermin eller diethylpropion kun anbefales til kortvarig brug (op til 12 uger) på grund af risiko for afhængighed og andre bivirkninger. Dog kan orlistat (Alli, Xenical) bruges til mere langsigtet vægttab, herunder bevarelse af tidligere tabt vægt. Du kan få Alli på apotek uden recept.

Nyere recept slankepiller såsom Qsymia (phentermin og topiramat), Belviq (Lorcaserin), Contrave (bupropion og naltrexon) og Saxenda (liraglutid) er angivet for kronisk, langvarig brug, men kun hvis tilstrækkelig vægttab (som skitseret i pakken mærkning) forekommer. Hvis en 3 til 4 procent vægttab ikke er opnået efter 12 til 16 uger, er langvarig behandling typisk stoppet.

Vægttab medicin bruges sammen med et lavt kalorieindhold kost og en læge-godkendt øvelse plan for de bedste resultater. Plus, det er vigtigt at vide, at de fleste mennesker vil genvinde noget af eller hele den vægt, de tabt, når de holder op med at bruge slankepiller, medmindre der gøres en indsats for at bevare deres vægttab med diæt og motion.

FDA godkendt vægttab piller:

  • Appetitnedsættende midler (anorexiants)
  • Anorexiants er lægemidler, som virker i hjernen til at hjælpe med at sænke en persons appetit. De har en effekt på de dele af hjernen, der hjælper kontrol, hvor fuld du føler. Anorexiants anvendes som behandling for vægttab, sammen med en regelmæssig plan af kost og motion. Der findes forskellige typer af appetitnedsættende midler, herunder amfetamin-lignende stimulanser og nye vægttab lægemidler, der virker på neurotransmittere i hjernen.

stimulanser

Bivirkninger af stimulanser kan omfatte: forhøjet blodtryk og hjertefrekvens, søvnløshed, nervøsitet, sløret syn, rastløshed, eller hovedpine. Da disse lægemidler er amfetamin-beslægtede, kan afhængighed, misbrug eller tilbagetrækning forekomme med langvarig brug. Nogle former kan give mave bivirkninger som forstoppelse, mundtørhed, kvalme eller opkastning. En sundhedsplejerske bør kontaktes, hvis bivirkninger som smerter i brystet, dunkende eller hurtig hjertebanken, vandladningsbesvær eller åndenød forekomme. Disse lægemidler er også klassificeret som kontrollerede stoffer.

Eksempler på stimulanser omfatter:

  1. Adipex-P, Suprenza Lomaira (phentermin)
  2. Bontril PDM, Bontril SR (phendimetrazin)
  3. diethypropion
  4. Didrex, Regimex (benzphetamin)
  5. Desoxyn (metamfetamin)
  6. Qsymia (phentermin / topiramat ER)

Nyeste FDA godkendt vægttab piller

Belviq (Lorcaserin) – Det menes, at Belviq hjælper til at formindske appetit og øge følelsen af ​​mæthed ved at arbejde ved en bestemt serotonin receptor i hjernen. Hovedpine, kvalme, svimmelhed, træthed, mundtørhed, forstoppelse er almindelige bivirkninger. Lavt blodsukker kan forekomme hos patienter med diabetes. Belviq er klassificeret som et CIV kontrolleret stof.
Contrave (bupropion og naltrexon) – Bupropion er et antidepressivt medicin, og naltrexon gives normalt til at blokere virkningerne af slankepiller eller alkohol i mennesker med afhængighed, men begge lægemidler kan også bremse sult og mad cravings. Contrave er ikke klassificeret som et kontrolleret stof.

Saxenda (liraglutid) – Saxenda er et hormon indsprøjtning tht virker i hjernen til hjælper kontrol blodsukker, insulin niveauer, og fordøjelse, men det kan også også hjælpe med vægttab. Den Victoza mærke af liraglutid anvendes sammen med diæt og motion til behandling af type 2-diabetes. Saxenda og Victoza bør aldrig bruges sammen. Saxenda er ikke et kontrolleret stof.
Qsymia (phentermin / topiramat ER) – phentermin undertrykker appetitten ligner en amfetamin stimulerende. Topiramat anvendes en medicin til at kontrollere anfald. Disse stoffer, når de bruges sammen med kost og motion, kan føre til vægttab, men den præcise måde dette sker er ikke helt kendt. Qsymia er klassificeret som et CIV kontrolleret stof.

lipaseinhibitorer
Xenical, ordination form af orlistat var første FDA-godkendt i 1999. Xenical blev efterfulgt af den lavere dosis, over-the-counter (OTC) orlistat (Alli) i 2007. Orlistat er enestående, ikke påvirker centralnervesystemet system til at inducere vægttab, men i stedet fungerer perifert at forhindre absorption af fedt. Bivirkninger kan være ubehagelige: fedtet spotting, gas, fækal hastende blød afføring, fækal inkontinens, og muligheden for alvorlig leverskade kan forekomme. Tag Alli eller Xenical med en daglig multivitamin der indeholder fedtopløselige vitaminer såsom A, D, E, K og B