Hvordan kan du bedst fodre en aktiv hund?

Så hvad er en bearbejdning eller aktiv hund?


download (5)Er det et dumt spørgsmål? Tja, en UK pet food selskab annonceret på deres hjemmeside, at alle hunde arbejder hunde – selv sofa kartoffel pooch, der gøer når nogen kommer til døren arbejder som en vagthund. Dette var imidlertid først og fremmest at retfærdiggøre mærkningen af ​​deres mad som en “arbejdende hundemad”, som de kunne sælge så moms gratis for alle hunde, uanset om de «hvile” eller “aktiv”.

Et andet problem er, at flertallet af forskningen på performance hund ernæring er blevet gennemført på udholdenhed slædehunde, ernæring af som bærer megen lighed med den gennemsnitlige arbejdstid eller jagthund, der tager del i fly ball, aktivitet forsøg eller bare lange ture og bold jagter.


Forskning om dette emne har primært været udført af de større pet food virksomheder som Purina og Iams, og giver os nyttige oplysninger om, hvordan vi skal nærme fodring af aktive hunde. Jeg har givet links til relevante websteder i slutningen af ​​denne artikel, hvis du ønsker at læse hele papirer, men opsummere nedenstående oplysninger for dem, der måske ikke har et ekstra time eller to til at fordøje forskningen!


Så i forbindelse med denne artikel, jeg har tænkt mig at koncentrere sig om, hvad eksperterne kalder den “mellemliggende atlet”, som er en hund ikke er involveret i udholdenhed slæde væddeløb, men måske går på jagt, tog regelmæssigt for Flyball eller aktivitet sport, eller er taget dagligt for lange ture i naturen. Arbejdstid hyrdehunde kommer sjældent i denne kategori som med visse undtagelser, de kun arbejde flad ud for en kort periode, og ikke nødvendigvis dagligt.

Grundlæggende krav til en kost, der indeholder afbalancerede mængder af protein, fedt og kulhydrater er de samme for alle hunde, uanset om de er aktive eller ej – det er de procentsatser, måske har brug for at ændre. De fleste kommercielle arbejdstid hund fødevarer indeholder mere protein, fedt og kulhydrat end en normal voksen kost, men produktsammenligninger er ikke let på grund af variationen mellem kostvaner, både på protein og fedt procenter (en hurtig undersøgelse kastede op produkter med 10 – 20% fedt og 22 – 28% protein)


Populære Misforståelser om fodring aktive hunde


1) Jeg har brug for et højt proteinindhold kost for en aktiv hund.

Ikke rigtig. Traditionelt har det været antaget, at der er et højt proteinindhold krav om menneskelige og hunde atleter, og der er dokumentation for, at kravene ikke stiger for øget ydeevne, men andre bestanddele skal også hæves, så proteinet ikke bruges fortrinsvis til energi, men snarere for væv bygning og udskiftning. Meget lave protein niveauer øger chancen for skader. Så en moderat stigning i protein (over normal vedligeholdelse kost) anbefales.

2) Høj Carb kostvaner er vejen at gå

imagesMenneskelige atleter lægge op carbs under træning, spise masser af pasta, men hunde er ikke mennesker (du måske har bemærket!) Og deres krav til kulhydrater er ikke så høj. Så hvis kulhydrater hjælpe folk, hvorfor ikke de hjælper hunde atleter? Årsagerne er komplekse og involverer forskelle i gang, kardiovaskulær fysiologi og energimetabolisme. Hunde og mennesker bare have forskelle. I virkeligheden, i begyndelsen af ​​halvfjerdserne, blev det observeret, at slædehunde fodret høj kulhydrat rationer faktisk havde dårlig udholdenhed og endda en stiv gang under kapsejlads.

I virkeligheden er det fedt, der er det vigtigste krav for gode resultater. Hunde fodret med en højere fedt kost er bedre i stand til at udnytte ilt, og det er blevet demonstreret ved påvisning af en øget antal mitokondrier i muskelcellerne af hunde fodret med et fedtrigt ration. Disse er de ovne cellen.


Nogle overvejelser


Huld – Fordi fodring af aktive hunde er ikke en præcis videnskab (der er så mange niveauer af aktivitet) bør du altid bedømme succesen af ​​en fodring regime mod den generelle huld diagram. Dette er så vigtigt, og sådan en nem måde at kontrollere, at det går godt. Anvendelse af et foder, som leverer mere energi end hunden behov vil føre til overskydende vægtøgning, hvilket vil kompromittere ydeevne og kan resultere i fedme, som menes at være en prædisponerende faktor i slidgigt. (Se huld diagram for reference)

Hvis din hund kun udøver sjældent så en vedligeholdelse kost kunne være relevant, og helt sikkert hvis aktivitetsniveauet er sæsonbestemte så dette skulle være kost under hvileperioder.

Fordøjelighed – fordøjeligheden af ​​en kost er altafgørende til aktive hunde. Arleigh Reynolds, DVM, PhD, DACVN i et papir til Purina siger “Intermediate hunde atleter kan variere i energibehov afhængig af sport, hvor de deltager, de miljømæssige forhold og hyppigheden af ​​motion. Dog bør kosten fordøjelighed være mindst 80%, for at hundene til effektivt omsætte og bruge de næringsstoffer, der leveres af mad uden overskydende fækale bulk og for dem at være i stand til at indtage nok kalorier til at opfylde energibehovet, mens i uddannelse og konkurrerer i sportslige begivenheder.

‘Jo mere energiholdige fødevarer er, jo mindre omfangsrige afføringen, hvilket er fordelagtigt i udøvelsen af ​​hunde. Kronfeld et al anslået, at racing slædehunde med fuld koloner var handicappede svarende til en jockey og væddeløbshest bliver vurderet en 20 £ handicap ‘

Hvordan kan vi vide, om en fødevare er meget fordøjeligt eller ej? Kontroller ingredienserne. Ris er mere fordøjeligt end hvede eller soja, fisk og kylling er mere fordøjeligt end oksekød. Stikning med navngivne typer kød snarere end en generisk “kød og animalsk afledte« baseret kost betyder, at der er mindre chance for variabilitet i fordøjelighed. Nogle fødevarer også bruge fyldstoffer såsom sukkerroepulp, og du måske overveje, om dette er ønskeligt.

HYDRATION – En tilstrækkelig forsyning af vand er vigtigt under intens aktivitet. Omkring 60% af varme spredes af en hund under træning er gennem vand fordampning, og fordi hunde generelt ikke mister elektrolytter ved svedning som mennesker gør, de ikke gavn af elektrolyt udskiftning væsker.

images (1)Hvornår man skal fodre – Motion påvirker gastrointestinale transittid, og derfor kan ændre næringsstof fordøjelse og absorption. Det kan også øge varmen belastning på hundens krop. Arleigh Reynolds anbefaler, at intenst udøver hunde fodres ca. 24 timer, før en intens øvelse Bout til at afhjælpe problemer i forbindelse med en fuld kolon. Hvis den sportslige aktivitet, hvor de deltager er en multiple dages arrangement, så hunde bør fodres, så snart efter træning som muligt, så de har den maksimale tid til at fordøje måltidet før den næste øvelse Bout.

HVAD SKAL FEED – Ved hjælp af en komplet kommerciel kost gør livet meget enklere ved beregningen procenter. Hjem madlavning eller rå fodring er fuldt ud muligt, men kan give problemer, fordi de er mindre tilbøjelige til at tilbyde energitæt kost, der anbefales. Ved anvendelsen af ​​denne artikel, og baseret på den forskning, der gennemføres af Iams og Purina, følgende henstillinger synes at være passende.

a) En meget fordøjelig mad, som er næringsstof tæt (se efter høj kvalitet ingredienser), således at give mulighed for tilstrækkelig forsyning af energi i et lille volumen af ​​fødevarer (se på fodring guide for maden på posen)

b) Moderat højt proteinindhold, af god kvalitet og højere fedtindhold (sammenlignet med normal vedligeholdelse kost)

c) God velsmag (hunden skal gerne kosten!)

d) en passende balance af mikronæringsstoffer (vitaminer, antioxidanter, mineraler)

Som ejer af en jagthund, der kører mellem 5-8 miles om dagen, har jeg fundet, at en letfordøjelig vedligeholdelse kost med moderate niveauer af fedt og protein (i øjeblikket James Wellbeloved Fish & Rice ved 10% fedt og 20% ​​protein) er mest hensigtsmæssigt, med højere fedtindhold kost kun fører til vægtøgning. Ligeledes en lysere kost med kun 8% fedt forårsagede vægttab problemer.